Słodka, truskawkowa i efektownie wyglądająca przekąska. W sam raz na upalne dni i wieczory!

Składniki na biszkopt: 4 jajka, 4 łyżki cukru, cukier wanilinowy, płaska łyżeczka proszku do pieczenia i 4 łyżki maki tortowej.

Przygotowanie biszkoptu: jajka ubijamy z cukrem i cukrem wanilinowym. Mąkę przesiewamy i dodajemy do niej proszek do pieczenia. Łączymy z ubitymi jajkami z cukrem. Wykładamy na dno tortownicy, pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Składniki na masę serową: 250 g masła, 150 g cukru, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 3 żółtka, 2 serki homogenizowane, 2 łyżki żelatyny, 1/2 szklanki mleka, 2 opakowania galaretki owocowej, świeże truskawki (20 dag).

Przygotowanie: Ucieramy (na pulchną masę, ok. 5 min.) ze sobą masło, cukier, cukier wanilinowy i żółtka. Stopniowo dodajemy do niej serki homogenizowane.

Żelatynę rozpuszczamy w lekko podgrzanym mleku, następnie schładzamy i łączymy z masą serową. Wykładamy na upieczony biszkopt. Dekorujemy truskawkami, które zalewamy tężejącą galaretką (zrobioną według przepisu  podanego na opakowaniu). Odstawiamy na ok. godzinę do lodówki.

Smacznego!

(mal)