To przepis na symboliczną ilość zupy rybnej, którą można podać na Wigilię. Potrawa oszczędna, bo wykorzystujemy do niej to, co zostało nam po smażeniu karpia. Kilka jarzyn i zupa gotowa!

Składniki: resztki z karpia, jakie zostały nam po smażeniu; marchewka, pietruszka, seler, cebula, 3-4 liście laurowe, 5-6 ziarenek ziela angielskiego, łyżeczka czerwonej papryki w proszku, cytryna.

Przygotowanie:

Głowę, ogon i wszystko to, co zostało nam po smażeniu karpia, gotujemy z jarzynami.

Dodajemy liść laurowy, ziele angielskiej, doprawiamy solą i pieprzem.

Po ugotowaniu, co trwa ok. godziny, studzimy nasz wywar.

Wyjmujemy ziele angielskie i liście laurowe, obieramy mięso z ryby, a następnie całość miksujemy. Przed podgrzaniem dodajemy czerwoną paprykę.

Zupę podajmy do stołu lekko skropioną cytryną.

Smacznego!

Tu znajdziesz przepis na karpia smażonego.