"Masło dzisiaj należy do jednych z najszybciej drożejących produktów spożywczych. Jeżeli popatrzymy na dane GUS za październik, to ceny konsumpcyjne w ujęciu rocznym wzrosły o blisko 22 proc. Oczywiście jest to kwestia tego, co dzieje się na rynku hurtowym, bo tam obserwujemy rekordowe poziomy cen. Według Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi ceny sprzedaży masła konfekcjonowanego w drugiej połowie listopada przekroczyły już 38 złotych za kilogram i jest to wzrost o blisko 40 proc. rok do roku" - mówił w rozmowie z Piotrem Salakiem na antenie Radia RMF24 dr Mariusz Dziwulski, ekspert ds. analiz rynku rolno-spożywczego z PKO Banku Polskiego.
Wtorek, 3 grudnia

Podcast: Rozmowy w Radiu RMF24

Dziennikarze Radia RMF24 wraz z ekspertami rzeczowo i konkretnie komentują najważniejsze tematy; tłumaczą zawiłości polityki i ekonomii; pomagają zrozumieć, co dzieje się w Polsce i na świecie. Szukasz więcej informacji? To podcast dla Ciebie!
Radio Muzyka Fakty