Dowody, które przedstawiono w tej metaanalizie, sugerują, że ta wysoko przetworzona żywność w stopniu przekonywającym, że możemy już wyciągać jednoznaczne wnioski, ma wpływ na zwiększone ryzyko chorób układu krążenia, pogarsza nasze zdrowie psychiczne, a także przyczynia się do rozwoju cukrzycy typu drugiego i zwiększa ryzyko nowotworów, zwłaszcza tutaj chodzi o nowotwór jelita grubego — mówiła w rozmowie z Krzysztofem Urbaniakiem na antenie Radia RMF24 Małgorzata Pielichowska, dietetyczka i psychodietetyczka.
Piątek, 1 marca
Podcast: Rozmowy w Radiu RMF24
Dziennikarze Radia RMF24 wraz z ekspertami rzeczowo i konkretnie komentują najważniejsze tematy; tłumaczą zawiłości polityki i ekonomii; pomagają zrozumieć, co dzieje się w Polsce i na świecie. Szukasz więcej informacji? To podcast dla Ciebie!