Świąteczny przepis dla tych, którzy nie lubią spędzać zbyt wiele czasu w kuchni. Banalnie prosty i smaczny - jajka faszerowane pieczarkami i tuńczykiem.
Jajka w tym wydaniu świetnie spiszą się zarówno jako przekąska, jak i jako część wielkanocnego śniadania.
Składniki: 12 jaj, 1 kg pieczarek, puszka tuńczyka w zalewie, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, szczypiorek
Przygotowanie:
Obieramy pieczarki, kroimy i podsmażamy ok. 5 minut na maśle. Gotujemy jajka, obieramy ze skorupek i kroimy na pół. Wydrążamy żółtka, które przekładamy do miseczki. Następnie dodajemy do nich pieczarki, odsączonego tuńczyka, majonez, sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy.
Taką pastę nakladamy w otworki jajek. Dekorujemy szczypiorkiem.
(mal)