Wrap wegetariański, chicken burger z kurczakiem z wolnego wybiegu, prażona kukurydza bez GMO, a na deser lody i sorbety domowej roboty - to tylko niektóre propozycje przysmaków, których będzie można spróbować podczas zbliżającego się wielkimi krokami w Krakowie International Green Film Festivalu. Zobaczcie, jak dokładnie prezentuje się menu!
W menu Festiwalowego Baru każdy znajdzie coś dla siebie. Ci, którzy nie jedzą mięsa, z pewnością z chęcią sięgną choćby po chrupiącego falafela podawanego z chlebkiem wypiekanym z ekologicznej mąki oraz z garścią świeżych warzyw z lokalnych upraw. Kusić będzie także wrap wegetariański (z ekologicznej mąki pszennej) i vegan red burger (bułka pełna ziaren zbóż i siemienia lnianego, w której wnętrzu znajdzie się garść świeżych warzyw). Także mięsożercy znajdą coś dla siebie. W menu jest chicken burgen, którego podstawę stanowi naturalnie żywiony kurczak z wolnego wybiegu oraz mięsny wrap - również z kurczakiem z wolnego wybiegu.
Do kupienia będą także zdrowe przekąski - takie jak frytki (z ziemniaków od sprawdzonego dostawcy) i "szczęśliwy" popcorn (prażona kukurydza bez GMO).
Nie zabraknie deserów - w tym lodów włoskich, które będą zawierać minimum składników i maksimum smaków. Ugasić pragnienie będzie można m.in. domową lemoniadą.
Organizatorzy festiwalu informują, że policzyli ślad węglowy (ilość CO2 jaką trzeba wyemitować do wytworzenia jakiegoś produktu czy usługi) potraw sprzedawanych w Festiwalowym Barze. Zerknijcie na załączoną grafikę: