Najlepsi cukiernicy zjechali do Paryża na "Tydzień smaku". Podczas tej kusząco brzmiącej imprezy zaprezentują swoje najsłodsze sekrety. To z pewnością nie lada gratka dla amatorów deserów.

Według najnowszej cukierniczej mody – jak donosi korespondent RMF, który z uroków „Tygodnia smaku” już skorzystał – hitem są desery dietetyczne, a więc niezbyt słodkie. W Paryżu można wybierać np. między ciastkami z płatkami róży i z malinami, kompotem z zielonych jabłek, kandyzowaną marchwią i mleczkiem kokosowym.

A dla wszystkich tych, którzy chcą podnieść swoje cukiernicze kwalifikacje i w przyszłości zaprezentować w Paryżu własny oryginalny deser, mamy propozycję - "kulinarny Harvard" w stolicy Szampanii. W Reims powstanie w przyszłym roku pierwszy na świecie Instytut Wyższych Studiów Gastronomii i Smaku.

19:30