Właśnie ukazała się kolejna autorska książka kulinarna Agnieszki Maciąg - " Smak świąt". To ponad 100 wyjątkowych przepisów i porad na zimowy czas.

REKLAMA

Twoja przeglądarka nie obsługuje standardu HTML5 dla audio

Agnieszka Maciąg

Agnieszka oprócz przepisów na pyszne dania świąteczne, ciastka czy zupy dzieli się także pomysłami na ocieplenie domu. Podaje proste, naturalne sposoby na zdrowie i urodę w chłodne dni. Podpowiada jak przygotować oryginalne prezenty.

Wraz z nowością wznawiamy także wcześniejszą książkę Agnieszki Maciąg - "Smak szczęścia". Jest to drugie wydanie bestsellera w zupełnie nowej okładce. Tu czytelniczka przeczyta o dietach, urodzie, wewnętrznej harmonii, jodze i modzie.

Z okładki patrzy na nas uśmiechnięta kobieta w czerwonej sukni, a przed nią stoi stół z pięknie ułożonymi potrawami. Wszystko, co fotografuję w książkach sama gotuję, sama układam do zdjęć, a potem zjadam. Oczywiście jedzeniem dzielę się z innymi - śmieje się Agnieszka Maciąg.

Moja mama jest absolutnym mistrzem kuchni. Mój tata zawsze hodował owoce i warzywa. Zarazili mnie miłością i pasją do natury. Moja rodzina jest dla mnie największą kulinarną inspiracją. Z jednej z strony jestem przywiązana do tradycyjnej kuchni, a z drugiej strony przywożę inspiracje z podróży. A podróżowałam mnóstwo - mówi w RMF FM Agnieszka Maciąg.

Warto rozłożyć sobie przedświąteczne prace w czasie. I podzielić się obowiązkami. Robimy świątecznie porządki na znak oczyszczenia naszych dusz, w których ma się narodzić nowe, lepsze życie. Ozdabiamy domy na znak czystego piękna, które rozkwitnie wewnątrz nas. Przygotowujemy pyszne potrawy na znak wdzięczności za wszystkie dary, które otrzymujemy w ciągu całego roku - dodaje Maciąg.

Rozdaliśmy 5 książek „Smak Świąt”. Osoby, do których trafi książka, powiadomiliśmy mailowo.