Ruszył sezon na winobranie

Dodano: Sobota, 24 września 2011 (10:29)

Na ponad 100 plantacjach na terenie Małopolski i Podkarpacia zbierane są dojrzałe winogrona. Zebrane owoce trafią do tłoczni a później do specjalnych zbiorników. Tam spędza kilka miesięcy zanim rozlane będą do butelek.


 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
"Nasze wino zebrało wysokie noty na Międzynarodowym Konkursie w Mariborze na Słowenii" - wyjaśnia Adam Kiszka z winnicy Uniwersytetu Jagiellońskiego. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
"Nasze wino zebrało wysokie noty na Międzynarodowym Konkursie w Mariborze na Słowenii" - wyjaśnia Adam Kiszka z winnicy Uniwersytetu Jagiellońskiego. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Jako pierwsze zbierane są wczesne odmiany, które są wrażliwe na przymrozki i niekorzystne warunki pogodowe. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Zebrane winogrona trafiają do tłoczni a później do specjalnych zbiorników. Tam wino spędza kilka miesięcy zanim rozlane będą do butelek. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Zebrane winogrona trafiają do tłoczni a później do specjalnych zbiorników. Tam wino spędza kilka miesięcy zanim rozlane będą do butelek. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Zebrane winogrona trafiają do tłoczni a później do specjalnych zbiorników. Tam wino spędza kilka miesięcy zanim rozlane będą do butelek. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Zebrane winogrona trafiają do tłoczni a później do specjalnych zbiorników. Tam wino spędza kilka miesięcy zanim rozlane będą do butelek. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Zebrane winogrona trafiają do tłoczni a później do specjalnych zbiorników. Tam wino spędza kilka miesięcy zanim rozlane będą do butelek. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Zebrane winogrona trafiają do tłoczni a później do specjalnych zbiorników. Tam wino spędza kilka miesięcy zanim rozlane będą do butelek. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Zebrane winogrona trafiają do tłoczni a później do specjalnych zbiorników. Tam wino spędza kilka miesięcy zanim rozlane będą do butelek. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Zebrane winogrona trafiają do tłoczni a później do specjalnych zbiorników. Tam wino spędza kilka miesięcy zanim rozlane będą do butelek. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Zebrane winogrona trafiają do tłoczni a później do specjalnych zbiorników. Tam wino spędza kilka miesięcy zanim rozlane będą do butelek. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Zebrane winogrona trafiają do tłoczni a później do specjalnych zbiorników. Tam wino spędza kilka miesięcy zanim rozlane będą do butelek. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Zebrane winogrona trafiają do tłoczni a później do specjalnych zbiorników. Tam wino spędza kilka miesięcy zanim rozlane będą do butelek. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
 Maciej Grzyb
Zebrane winogrona trafiają do tłoczni a później do specjalnych zbiorników. Tam wino spędza kilka miesięcy zanim rozlane będą do butelek. / fot. Maciej Grzyb / RMF FM
Radio Muzyka Fakty