Poznaniacy zjedli flagę narodową

Dodano: Poniedziałek, 2 maja 2011 (12:20)

Przed Urzędem Wojewódzkim w Poznaniu stanął gigantyczny biało - czerwony mazurek. Piekli go cukiernicy z sześciu lokalnych cukierni. Zużyli 200 kilogramów cukru, 100 kilogramów mąki i tysiąc 400 jaj. Biel pomady dał lukier, a czerwień marchewka. "Bardzo dobry, bardzo słodki" - mówili mieszkańcy Poznania.


 Piotr Świątkowski
Do upieczenia mazurka cukiernicy zużyli 100 kilogramów mąki / fot. Piotr Świątkowski / RMF FM
 Piotr Świątkowski
Do upieczenia mazurka cukiernicy zużyli 100 kilogramów mąki / fot. Piotr Świątkowski / RMF FM
 Piotr Świątkowski
Do upieczenia mazurka cukiernicy zużyli 100 kilogramów mąki / fot. Piotr Świątkowski / RMF FM
 Piotr Świątkowski
Do upieczenia mazurka cukiernicy zużyli 100 kilogramów mąki / fot. Piotr Świątkowski / RMF FM
 Piotr Świątkowski
Do upieczenia mazurka cukiernicy zużyli 100 kilogramów mąki / fot. Piotr Świątkowski / RMF FM
 Piotr Świątkowski
Do upieczenia mazurka cukiernicy zużyli 100 kilogramów mąki / fot. Piotr Świątkowski / RMF FM
 Piotr Świątkowski
Do upieczenia mazurka cukiernicy zużyli 100 kilogramów mąki / fot. Piotr Świątkowski / RMF FM
 Piotr Świątkowski
Do upieczenia mazurka cukiernicy zużyli 100 kilogramów mąki / fot. Piotr Świątkowski / RMF FM
 Piotr Świątkowski
Do upieczenia mazurka cukiernicy zużyli 100 kilogramów mąki / fot. Piotr Świątkowski / RMF FM
 Piotr Świątkowski
Do upieczenia mazurka cukiernicy zużyli 100 kilogramów mąki / fot. Piotr Świątkowski / RMF FM
 Piotr Świątkowski
Do upieczenia mazurka cukiernicy zużyli 100 kilogramów mąki / fot. Piotr Świątkowski / RMF FM
 Piotr Świątkowski
Do upieczenia mazurka cukiernicy zużyli 100 kilogramów mąki / fot. Piotr Świątkowski / RMF FM
 Piotr Świątkowski
Do upieczenia mazurka cukiernicy zużyli 100 kilogramów mąki / fot. Piotr Świątkowski / RMF FM
 Piotr Świątkowski
Do upieczenia mazurka cukiernicy zużyli 100 kilogramów mąki / fot. Piotr Świątkowski / RMF FM
 Piotr Świątkowski
Do upieczenia mazurka cukiernicy zużyli 100 kilogramów mąki / fot. Piotr Świątkowski / RMF FM
 Piotr Świątkowski
Do upieczenia mazurka cukiernicy zużyli 100 kilogramów mąki / fot. Piotr Świątkowski / RMF FM
 Piotr Świątkowski
Do upieczenia mazurka cukiernicy zużyli 100 kilogramów mąki / fot. Piotr Świątkowski / RMF FM
 Piotr Świątkowski
Do upieczenia mazurka cukiernicy zużyli 100 kilogramów mąki / fot. Piotr Świątkowski / RMF FM
Radio Muzyka Fakty