Włoska pizzeria w centrum Wiednia poszukuje testera pizzy. Za codzienną pracę otrzyma nie tylko sowite wynagrodzenie, lecz także wiele dodatkowych benefitów.
Nietypowe ogłoszenie opublikowała włoska pizzeria "Il Rione", której lokal znajduje się w wiedeńskiej dzielnicy Liesing.
Do zadań szczęśliwca, któremu uda się zdobyć pracę testera należeć będzie m.in. codziennie próbowanie dzieła pochodzących z Neapolu kucharzy, ocena 48-godzinnego ciasta fermentującego oraz degustowanie pozostałych, pochodzących prosto z Włoch składników, takich jak sos pomidorowy San Marzano, mozzarella Fior di Latte prosto z Agreoli czy szynka Świętego Daniela. Tester musi też dokładnie opisywać wrażenia, jakie towarzyszą każdemu kęsowi oraz kontrolować, czy zachowana została równowaga między chrupkością a puszystością ciasta.
Restauracja stawia pracownikom wiele wymagań. To przede wszystkim pasja do pizzy, przy czym autorzy ogłoszenia wyraźnie podkreślają, że nie biorą pod uwagę pizzy mrożonej. Konieczne jest również doskonałe wyczucie smaku i konsystencji, poczucie humoru oraz brak lęku przed węglowodanami.
Doświadczenie w degustowaniu pizzy jest mile widziane, choć nie jest wymagane.
Osoba, której uda się zdobyć tę pracę, może liczyć na wiele pracowniczych benefitów, takich jak nieograniczony dostęp do pizzy, bezpłatne lekcje języka włoskiego czy roczny abonament na siłownię.
Kuszące jest też wynagrodzenie, które wynosi 2 tys. euro netto miesięcznie, czyli ponad 8,5 tys. zł.