Niemiecki piłkarz Lukas Podolski został współwłaścicielem restauracji specjalizującej się w kuchni... tureckiej. Urodzony w Gliwicach zawodnik otworzył ją w Kolonii, w której spędził większość kariery.

REKLAMA

/ Sascha Steinbach / PAP/EPA
Opis / Sascha Steinbach / PAP/EPA
Opis / Sascha Steinbach / PAP/EPA
Opis / Sascha Steinbach / PAP/EPA
Opis / Sascha Steinbach / PAP/EPA

Restauracja Mangal Doener cieszy się sporą popularnością. W dniu otwarcia, w ciągu pięciu godzin, pojawiło się w niej około 1000 konsumentów-fanów, którzy mieli ochotę nie tylko na firmowe kebaby, ale również zdjęcia z autografem rozdawane przez piłkarza.

Podolski, występujący obecnie w japońskim klubie Vissel Kobe, jest jednym z trzech inwestorów restauracji. Latem została otwarta w Kolonii lodziarnia, której jest właścicielem.

Twoja przeglądarka nie obsługuje standardu HTML5 dla video

Kolejny kulinarny biznes Lukasa Podolskiego. Piłkarz otworzył w Kolonii restaurację z kebabami


Piłkarz doznał kontuzji uda i przyleciał do Kolonii, by poddać się rehabilitacji.

W reprezentacji Niemiec rozegrał 130 meczów i strzelił 49 goli. W 2014 roku wywalczył mistrzostwo świata. W karierze klubowej występował kolejno w FC Koeln, Bayernie Monachium, ponownie w Kolonii, Arsenalu Londyn, Interze Mediolan i Galatasaray Stambuł.

(j.)